Statkrafts vindmøller på Smøla i Møre og Romsdal har drept ni havørn på under et år, hevder britiske Det kongelige selskap for fuglevern, RSPB.

Vindmølleparken på Smøla er et eksempel på hva som kan skje når en vindmøllepark plasseres på feil sted, sier RSPB, og oppfordrer europeiske regjeringer til å ta mer hensyn til fuglelivet når de plasserer vindmølleparker.

-Desimert bestanden
Den gamle og veletablerte britiske organisasjonen viser til at Smøla har en av Europas tetteste bestander av havørn, men hevder at etableringen av vindmølleparken på Smøla i 2002 har desimert bestanden.

– Rotorbladene har drept ni av fuglene de siste ti månedene, inkludert alle de tre kyllingene som ble flygedyktige ifjor, sier RSPB i en erklæring som ble lagt frem fredag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.