To brødre i det børsnoterte bulkrederiet Jinhui Shipping har de to siste årene fått utbetalt nær 200 millioner kroner i bonus og lønn, samtidig som aksjekursen har stupt, skriver Dagens Næringsliv. .

Styreleder Ng Siu Fai (53) og hans bror og styremedlem Ng Kam Wah Thomas fikk utbetalt 48 millioner kroner hver i bonus i 2008, til tross for finanskrise og økonomiske nedgangstider.

I fjor fikk de en bonus hver på 47 millioner kroner.

"Ansvar og ekspertise"
På toppen har de fått tilsammen 14,3 millioner kroner i lønn og andre honorarer i for årene 2008 og 2009. T

I følge rederiets årsrapport er grunnlaget for betaling til dets styre delvis basert på ansvar og ekspertise, uavhengig av selskapets resultater.

Ng Siu Fai og hans bror Ng Kam Wah Thomas var med og etablerte Jinhui Shipping i 1987. De to er også store aksjonærer i Jinhui Spinning, som har base i Hong Kong.

Ved inngangen til 2009 eide selskapet 24 skip. Ytterligere 17 skip skal ferdigstilles på verftene frem til og med 2013.

Les også: Jinhui overrasker


Hermanruds børsraketter


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.