Dette er en Ferrari 250 Testa Rossa prototype fra 1957 som nylig ble solgt på auksjon i California, USA.

Bilen ble av auksjonsfirmaet Gooding & Company klubbet for rekordsummen 16,39 millioner dollar. Det betyr en pris på omlag 88,5 millioner kroner regnet utfra dagens lave dollarkurs.

Beløpsmessig er dette den dyreste auksjonsbilen noensinne, men om man regner om til dagens pengeverdi, er det fremdeles en Bugatti Type 41 fra 1931 som ble solgt for 9,8 millioner dollar i 1987 som topper listen. Omregnet til dagens pengeverdi er det over 18 millioner dollar.

Uansett, det den ukjente kjøperen av Ferrarien fikk, var altså det første eksemplaret 250 Testa Rossa. Bilen har en lang racing-historie fra rundt omkring i verden, blant annet besøkte den Sverige for det svenske Grand Prix i Kristianstad, og var etterhvert den modellen som sementerte Ferraris rykte som den ultimate racingbil-produsenten. Bilen kjørte løp i åtte år, og ble rattet av de største navnene innen motorsporten.

Bilen kom deretter i privat eie i California, og en av eierne mente bilen hadde mer verdi i penger enn som bil, helte på bensin og satte fyr på den for å heve forsikringspenger. Heldigvis ble den ikke alvorlig skadet, og har blitt restaurert flere ganger etter dette.

Les hele historien om bilen her. (ekstern lenke)

Bilen har en V12-motor på tre liter som ved hjelp av seks weber forgassere yter 300 hestekrefter.

Forrige rekord for en Ferrari var også for en 57-modell 250 Testa Rossa. Denne ble solgt på auksjon i 2009 for 12 millioner dollar.

Les mer om bil. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.