I 2013 ble det solgt over 30.000 bruktimporterte biler her i landet. I fjor var tallet 21.756. På disse to årene er det blitt omtrent 30 prosent dyrere å importere en bruktbil.

– Forklaringen er ene og alene den svake norske kronen. Valutasvekkelsen gjør det mindre lønnsomt enn før å importere brukte biler, sier kommunikasjonssjef Egil Steinsland i Norges Bilbransjeforbund til Bergens Tidende.

Det samme sier direktør Erik Andresen i Bilimportørenes Landsforening.

– De fleste bruktbilene blir importert fra euroland. Den svake kronen gir en kraftig prisøkning når bilene tas inn i Norge, sier han.

På Finn er det for tiden ca. 55.000 biler til salgs. For et par år siden lå dette tallet rundt 10.000 høyere.

Noen krise i bilbransjen er det likevel ikke, til tross for kraftig nedgang i antall bruktimporterte biler.

– Våre medlemmer selger fortsatt bra takket være økningen i nybilsalget, sier Egil Steinsland i Bilbransjeforbundet.

I fjor ble det solgt 150.686 nye biler her i landet, en oppgang på 4,5 prosent fra året før. En må tilbake til midten av 1980-tallet for å finne høyere salg av nye biler.

 

Les også: Vil nekte naboen ankomst til landstedet

– På en måned tjener jeg et sted mellom 50.000 og 130.000

Flytoget innleder samarbeid med SAS
 

Se DNtv:

Bli med på smakingen av Burgund-slippet:

Bli med på smakingen av Burgund-slippet
Ingen steder i verden finnes viner med så stor personlighet som i Burgund. Snart fylles Vinmonopolets spesialbutikker med 2013-årgangen.
01:25
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.