Belgisk påtalemyndighet opplyser i en pressemelding at de har pågrepet til sammen tre personer i Brussel fredag, i forbindelse med terrorplanlegging mot Frankrike.

En mann som er tilknyttet et planlagt terrorangrep mot Paris, ble pågrepet i en politiaksjon i Brussel-bydelen Schaerbeek fredag.

Navngir to av tre

To av de tre pågrepne er navngitt av påtalemyndigheten som Tawik A, og Salah A. Den tredje personen som ble pågrepet er ikke navngitt. Både Tawfik A og den ukjente personen, ble skadd i beina under aksjonen.

Påtalemyndigheten opplyser at de har løslatt tre av seks personer som ble pågrepet torsdag, men at Faycal C, Abou A. og en tredje ikke-navngitt person, fortsatt er pågrepet.

På bakgrunn av DNA-analyser har etterforskere kommet fram til at Naijm Laachraoui var en av selvmordsbomberne som angrep Brussel lufthavn tirsdag, der minst ti person mistet livet.

En person skadd

En person som nektet å forklare seg for politiet, ble skadd i en stor aksjon i Brussel-bydelen Schaerbeek fredag, ifølge kringkasteren RTBF. Personen skal ha hatt en koffert eller en bag med eksplosiver da politiet aksjonerte mot boligen, ifølge kringkasteren.

Politikilder opplyser til nyhetsbyrået AFP at aksjonen har sammenheng med pågripelsen av 34-åringen Reda Kriket i Frankrike torsdag kveld, noe som ifølge franske myndigheter avverget et nytt terrorangrep i landet.

Aksjonen startet ved 13.30-tiden fredag og varte i en drøy time, ifølge Schaerbeek-borgermester Bernard Clerfayt.

Les også:

Dette er elbilvinnerne

Livselskap logger kunders helsedata med aktivitetsmåler  

- Istedet for å være sjalu, burde det norske folk slå seg på brystet

Se DNtv:

Skikjørerens verste mareritt
Thomas T. Kleiven har hele livet vært på jakt etter den perfekte snøen. Men midt i en fransk fjellside havnet han i sitt livs verste mareritt.
00:38
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.