Michael O'Leary mener at statsministeren burde ha vært i Brussel for å forsvare Storbritannias interesser ved en viktig korsvei.

– Jeg kan ikke fatte hva hun gjør i Japan i tre dager, når hun kunne ha vært i Brussel, Frankfurt eller Paris, der disse sakene blir avgjort. Hun er jo akkurat kommet tilbake fra tre ukers ferie i de sveitsiske alper, sier O'Leary til Sky News.

Han legger til at alle selvsagt har krav på ferie, men at det tross alt truer en økonomisk krise i hjemlandet i løpet av de neste tolv månedene.

– Brexit vil bli en katastrofe for britisk økonomi, og hun bør komme seg over dit hvor ting blir forhandlet, eller i det minste forsøke å fjerne hindre, snarere enn å drive rundt i Japan, sa Ryanair-sjefen.

Ferie? Ta ferge! 

O'Leary er bekymret for om avtaleverket for flyindustrien vil være klart før dagens avtaler løper ut, 30. mars 2019. Han sier flyselskapene må kunne planlegge minst seks måneder frem i tid. 

- Folk som prøver å bestille feriebilletter til sommeren 2019 her i Storbritannia, vil neste år på denne tiden måtte kjøre til Scotland og ta en ferge til Irland, sier han. 

Han sa for øvrig at han sitter med følelsen av at brexitforhandlerne, som torsdag avslutter tredje runde i Brussel, ikke kommer av flekken.

– Det er bare rot. Hele prosessen trenger ledelse, sa O'Leary.(Vilkår)

Endelig kommer Mini med elbil
Mini lover at elbilen som kommer i 2019 skal beholder merkets kjennetegn: artige kjøreegenskaper.
01:18
Publisert: