Kjell Inge Røkke gjorde narr av opphetede uttalelser nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) kom med i dagene etter Aker-transaksjonene, og dialekten hennes da han la fram sin versjon av saken onsdag.

- Det er mange som mener mye om meg. Men jeg har problemer med å forholde meg til en næringsminister som sier ”Je er forbanna. Je er frustrert og irritert”, sa Røkke på tilgjort hedmarkdialekt.

Brustad velger selv å rette oppmerksomheten mot saken og veien videre.

Les mer: Hardt ut mot Brustad

– Det er positivt at Kjell Inge Røkke er opptatt av å finne en løsning. Det er vi også opptatt av, for å sikre arbeidsplasser og kompetanse i Norge. Derfor er det viktig at vi nå får gjennomført den uavhengige gjennomgangen av transaksjonene, sier hun.

Næringsministeren er mindre opptatt av kritikken som har vært rettet mot prosessen i forkant av transaksjonene og det overordnede kravet om at handlene skal annulleres.

– Staten og Aker er uenige om framgangsmåten og hva som har skjedd, men nå er det viktig at vi konsentrer oss om å finne en løsning. Vi gikk inn i Aker for å sikre norske arbeidsplasser, nasjonalt eierskap og norsk kompetanse og teknologi, sier hun.

Brustad holder pressekonferanse klokken 19.30 onsdag kveld. Følg med på DN.no!

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.