– Det er den nye vinen, sier Hansa Borg-sjef Lars Andreas Midtgaard, som ser et stort potensial i de små bryggeriene, til Adresseavisen. Derfor har de nå kjøpt halvparten av håndverksbryggeriet Austmann i Trondheim.

Ølgiganten kjøpte 54,44 prosent av Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø i 2013.

Les også: Hansa kjøper seg inn i Nøgne Ø

– Vi skal fortsatt være Austmann og ikke lage industriøl, sier en av de tre gründerne i Austmann Bryggeri, Vinko Lien Sindelar, men legger til at de ikke kunne ha fortsatt uten den nye partneren.

Bryggeriet startet opp i 2013 og har på rekordfart etablert seg som det sjette største håndverksbryggeriet i landet. I fjor omsatte de for rundt 8 millioner kroner.

– Dette er et viktig segment som vokser og hvor det er stor betalingsvillighet, sier Midtgaard.

De tre gründerne i Austmann Bryggeri, Vinko Lien Sindelar, Thomas Sjue og Anders Cooper, vil bruke pengene fra Hansa Borg til å bygge et nytt bryggeri.

Les også: 100 må gå i Sparebanken Vest
Ryanair takket nei til å fly fra Gardermoen
Ingen enighet i kanalstriden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Usikker fremtid for oljelærlinger
Uskker fremtid for oljelærlinger.m4v
Nær 30.000 oljejobber er borte, og nå sies selv lærlinger opp. Vilde Krogevoll Bøe (17) og Stian Bratlien (20) håper på en av 132 plasser i Statoils lærlingprogram.
02:44
Publisert: