Verdens største ølprodusent, Anheuser Busch-Inbev, har lagt inn et nytt og bedre bud på verdens nest største, SABMiller. Det nye budet er på 42,15 pund per aksje, tilsvarende hele 68 milliarder pund.

Det fremkommer av en melding fra AB Inbev onsdag.

SABMiller-aksjonærer får oppgjøret i kontanter, men opp til 41 prosent av SABMiller-aksjene kan også gjøres om til aksjer i det fusjonerte selskapet.

AB Inbev har kommet med to tidligere bud på SABMiller, det første på 38 pund og det det andre på 40 pund, begge i kontanter.

AB Inbev sier de er skuffet over at styret i SABMiller avslo disse budene uten noen «betydningsfull» kontakt, men tror det nye budet er på nivå med det styret vil akseptere.

Atria Group, som er SABMillers største aksjonær, skriver i en melding at de tror fusjonen mellom de to selskapene vil skape betydelig verdi for alle SABMiller-aksjonærer.

De støtter dermed budet på 42,15 pund, og vil være villig til å velge aksjealternativet. De oppfordrer videre SABMillers styre til å godta budet fra AB Inbev.

Les også:
Her er kostnadssmellene på sokkelen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Mener selskapsskatten burde vært 20 prosent

Mener selskapsskatten burde vært 20 prosent
Kristin Skogen Lund mener selskapsskatten burde vært 20 prosent, men er alikevell fornøyd med statsbudsjettet.
02:53
Publisert: