Tidligere sjef i SEB Enskilda, Bjørn Sellæg (45) var Kjell Inge Røkkes finansarkitekt og en av mennene bak finansieringsløsningene for en svært gjeldstynget Røkke i 2001, skriver Dagens Næringsliv.

I perioden 2000-2004 hadde Enskilda-toppen en skattelignet inntekt på nær 20 millioner kroner.

Nå mener statsadvokaten at Sellæg i tillegg hadde inntekter på over 40 millioner kroner, som han ikke innberettet til skattemyndighetene.

Dette var penger statsadvokaten mener Sellæg mottok som sin del av gevinster tjent i aksjemarkedet. Det grove skattesviket skjedde samtidig som Sellæg hadde en sjefsstilling i meglerhuset SEB Enskilda.

Fikk 6,1 mill. fra skatteparadis
Blant annet mener statsadvokaten at skatteparadisselskapet Springlark Holding, registrert i Monaco, har betalt flere av Sellægs private utgifter i 2003 og 2004. Politiet har sikret seg utgiftsbilag som skal bevise at Springlark betalte en diamantring for Sellæg til nær 900.000 kroner. I tillegg mener påtalemyndigheten at Springlark blant annet betalte for Sellægs bryllup. Tilsammen mener politiet at Sellæg har mottatt arbeidsinntekter og gevinster fra utenlandske selskaper registrert i skatteparadiser på nær 6,1 millioner kroner.

Sellæg er også tiltalt for grov utroskap, mens han var derivatsjef i Enskilda. Det skal ha skjedd ved at Sellæg stjal 11 millioner kroner fra sin kunde Lars Ditlevsen.

- Sellæg nekter straffskyld på alle punkter i tiltalen og ser frem til å få saken belyst i retten, sier advokat Frode Sulland til Dagens Næringsliv.

Sellæg selv ønsker ikke å kommentere saken utover dette.

Les også: Tvangsselger luksushytte

- Dette er dramatisk skadelig

Må betale for vinsamling
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.