Atle Brynestads forretningsimperium er i dyp krise.

Først solgte han Smart Club ut av imperiet. Men det var ikke nok til å redde alle de øvrige selskapene i strukturen.

I dag har Brynestads folk begjært Asker og Bærum tingrett om gjeldsforhandlinger CG Holding, Briksdalen Eiendom og Nordic Blue.

Driver døtrene videre
Brynestad melder samtidig at restruktureringen av CG Holding (se faktaboks) langt på vei er gjennomført, og dermed er det lagt et grunnlag for å videreføre virksomheten i samtlige av konsernets sentrale datterselskaper.

En del av løsningen er at Atle Brynestad selv har kjøpt cruiserederiet Sea Dream Yatch Club, Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrik fra CG Holding og plassert dem i en ny konsernsstruktur.

De tre selskapene fortsetter som separate virksomheter som hver eies fullt og helt av Atle Brynestad.

Innovasjon Norge har bidratt med lånefinansiering på 14 millioner kroner til Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrik.

Dette skjer etter at de tre selskapene er blitt refinansiert av Nordea Bank og har fått en langsiktig finansiering. Innovasjon Norge har også gitt glassverket og porselensfabrikken et lån på 14 millioner kroner.

Brynestads gjeldsproblemer kom til overflaten etter at et kjøpesenter i Syd-Sverige der Brynestad er største aksjonær begjærte CG et annet av Brynestad sine selskaper konkurs.

I en pressemelding skriver Brynestads holdingkonsern at det har vist seg umulig å finne en hensiktsmessig løsning på en husleiegaranti knyttet til dette bygget i Sverige. Dermed hadde ikke konsernet andre alternativer enn å begjære gjeldsforhandlinger for CG Holding AS, Briksdalen Eiendom AS og Nordic Blue AS.

Selger mer
De pågår også sluttforhandlinger om salg av flere andre selskaper. For Steninge Slott i Sverige er det alt inngått avtale om salg.

- Alt er til salgs, sa administrerende direktør Christian Butenschøn i Brynestads morselskap CG Holding til DN for en drøy uke siden.

Som et ledd i restruktureringen av CG Holding er det etter avtale med de respektive bankene foretatt en utskillelse av det svenske selskapet CG Duka Retail i et eget selskap med nye finansieringsbetingelser i påvente av at salgsprosessen skal bli gjennomført.

De tiltakene som nå er iverksatt gjør at samtlige 900 arbeidsplasser i de solgte norskbaserte selskapene videreføres, skriver CG Holding i en pressemelding

DN.no kommer tilbake med mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.