Det var Dagbladet som åpnet søndagsballet blant de store norske avisene, da de tok konkurrentene på sengen en søndag i august 1990. En uke senere var også VG på plass, og det samme var Bergensavisen. Det ble forhandlet heftig for å få journalister og typografer til å gå med på å gi ut avis sju dager i uken, og avisbud og distribusjon måtte ordnes på bare noen få dager, skriver Bergensavisen.

Bykonkurrenten Bergens Tidende tok seg derimot bedre tid og begynte ikke å gi ut søndagsavis før i 1996. Men nå, 20 år etter at også BT ble en sjudagersavis, er det slutt på søndagsutgavene i byen mellom de sju fjell.

Andre søndagsaviser har kommet og gått, men etter palmehelgen er det bare Aftenposten og VG igjen. Sistnevnte rykket sågar inn en helsides annonse i Bergens Tidendes siste søndagsutgave for å minne bergenserne om at det fortsatt er mulig å kjøpe ferske aviser sju dager i uken også i fremtiden. (©NTB)

Les også:

John Fredriksen selger luksusleiligheten på Geilo

- Nå kommer eneboligflommen

Har du fått med deg denne?

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.
02:38
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.