Politiet behandler søknaden fra selskapet, men har bedt dem slutte med utplasseringen av elsparkesykler inntil videre, skriver Bergens Tidende.

Ryde Technology lanserte sine sykler uten avtale med kommunen i forrige uke. Selskapet har vært i dialog med Bergen kommune siden januar 2019. Også andre aktører har vært i dialog med kommunen i lang tid, men avviser overfor BT at de vil lansere sine sparkesykler uten avtale med kommunen.

Går til sak

Tirsdag ettermiddag kunngjorde MDGs Thor Haakon Bakke at byrådet vil gå til sak mot Ryde for måten de har invadert Bergens gater, skriver Bergensavisen.

– Det er innbyggerne og folkevalgte som bestemmer hvem, når og hvordan, noen skal drive næringsvirksomhet på offentlig gategrunn i Bergen. Foreløpig ligger det ikke noe vedtak som sier om en er for eller imot elektriske sparkesykler, sier Bakke.

Trondheim kommune gikk også til sak mot Ryde i mars, en sak kommunen tapte. Onsdag kunngjorde samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) at han ønsker strengere regler for elsparkesykler.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.