Budet er på fem kroner mer per aksje enn det TDC bød for en drøy uke siden.

Stemmer med strategien
Tele 2 venter årlige synergier på 300 millioner svenske kroner fra og med slutten av 2006, og mener det vil være innvannende på kontantstrøm og resultat for helåret 2005, opplyses i en pressemelding onsdag.

"Oppkjøpet stemmer helt overens med strategien som Tele2 har kommunisert de seneste årene. Strategien er enkel. Først bygger vi en kundebase og når den har nådd kritisk masse finnes det i visse tilfeller mulighet til å integrere bakover for å senke kostnadene. Å øke eierandelen innen infrastruktur i Norden gjennom kjøpet av Song Networks er et typisk sånt tilfelle", heter det i en melding fra Tele 2.

Kan komme økt TDC-bud
På spørsmål til Tele 2-sjef Lars Johan Jarnheimer om han tror budet går igjennom, får di.se følgende svar:

- Det er opp til aksjeeierene å bestemme, men 75 kroner er jo høyere enn 70 kronre, og gir dessuten en real premie. Men så finnes det selvsagt en risiko for at TDC høyner sitt bud, sier Jarnheimer.

TDC har tidligere lagt inn et bud på 70 kroner per aksje. I går sluttet Song på 71,50 kroner på Stockholmsbørsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.