Det hevder både systemleverandøren og den tidligere daglige lederen for auksjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Underlige budrunder
Jackpot startet auksjonene 15. november ifjor, og DN stilte raskt spørsmål vedrørende underlige budrunder. Antallet produkter som ble "solgt", var skyhøyt i forhold til antall aktive brukere, og sykler ble blant annet "solgt" for et par hundrelapper, mens det var helt umulig for avisen å få tilslag på slike prisnivåer.

Bekrefter bruk av budrobot
Både EDB Totalpartner, som utviklet auksjonsløsningen for Jackpot, og tidligere leder for nettauksjonen, Kjetil Alvseike, bekrefter overfor DN at en budrobot gearet opp prisene og således manipulerte prisene.

-Jeg har egentlig taushetsplikt om dette, men jeg lurer på om taushetsplikten gjelder så lenge det er snakk om ulovligheter, sier Alvseike til avisen.

-Pølsevev
-Dette er pølsevev. Jeg kjenner ikke til at det har vært fiktive budgivere, sier dalig leder Helge Gunnar Hansen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.