Den potensielle katastrofen som illustreres i dokumentaren "I.O.U.S.A" blir ikke romantisk som i "Titanic", men Warren Buffett advarer mot at den kan knuse langt flere hjerter.

Katastrofen han og milliardær Pete Peterson advarer mot vil bli den største man noensinne har sett: Større enn et isfjell, til og med større enn dagens boliglånskrise, skriver CNN Money.

Les også: Frykter et skred av bankkonkurser i USA

Må temme gjeldsbyrden
Hvis ikke amerikanske myndigheter gjør noe - og det raskt! - for å temme gjeldsbyrden, som oppgis til over 50.000 milliarder dollar, vil de kommende generasjoner nedlesses av økonomiske problemer som vil få årets finansielle turbulens til å fremstå som en ørliten bagatell, varsler Buffett.

Dokumentarfilmen "I.O.U.S.A" - en film om USAs økende finansproblemer - har premiere torsdag på 358 kinoer i USA, og er en del av Petersons kampanje for å gi den raskt voksende gjelden en sentral rolle i presidentkampanjen.

Les også: - Verste siden depresjonen i 30-årene

Støtter hver sin kandidat
Buffett, Peterson og andre eksperter vil delta i en live paneldiskusjon etter de første filmvisningene. Og selv om Peterson støtter republikaneren John McCain mens Buffett heier på demokraten Barack Obama, er de enige om at USAs budsjett- og handelsunderskudd er et svært viktig tema i valgkampen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.