Oljeprisene trekker ytterligere ned torsdag morgen etter nedgang onsdag ettermiddag tynget av råoljelagerbygging i USA og ytterligere styrking av dollar.

Ifølge statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) steg råoljelagrene i USA med 7,3 millioner fat i forrige uke, noe som var betydelig mer enn ventet.

Råoljelagrene i USA er nå 6,4 prosent høyere enn gjennomsnittet for perioden seneste fem år. Oljeetterspørselen i USA de seneste fire ukene var imidlertid 19,36 millioner fat pr dag i snitt, opp 3,6 prosent fra året før. Gårsdagens data viste samtidig større trekk enn ventet i lagrene av bensin og destillat.

”Oljeetterspørselen i USA ventes vise vekst i 2010. Etterspørselsdataene i første kvartal viser noe vekst i bensinetterspørselen og mye bedre relativ utvikling i destillatetterspørselen”, skriver Barclays Capital i en oppdatering.

Bullish eller bearish
Barclays mener samtidig at konsensusprognosene for den europeiske oljeetterspørselen fortsatt er alt for optimistisk, selv om den ventes opp fra et meget svakt nivå i januar. Samtidig stiger etterspørselen mer enn ventet i Kina.

”Ønsker du å være bearish er det bare å legge seg ned og tenke på den europeiske oljeetterspørselen. Ønsker du å være bullish er det også lett, da er det bare å se på Kina. Selv om vi nå er kommet godt inn i 2010 er det fortsatt en stor divergens i synet på den totale oljeetterspørselen for 2010”, skriver Barclays.

Oljeprisene ned
Brent 1. posisjon, som er mai-kontrakten, er ned 0,34 dollar til 79,28 dollar pr fat torsdag etter at den sluttet ned 1,08 dollar til 79,62 dollar pr fat handledagen før.

Brent spot sluttet på 78,59 dollar fatet onsdag, mot 79,86 dollar handledagen før.

Les også: Voldsom lagerbygging i USA (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.