Den svenske butikkjeden Hennes & Mauritz (H&M) hadde et resultat på 5.016 millioner svenske kroner i andre kvartal. Det vil si like under 5 milliarder norske kroner. Det er en god del mindre enn i fjor, da selskapet tjente 6.301 millioner svenske kroner i samme kvartal, opplyser selskapet i kvartalsrapporten torsdag.

Hennes & Mauritz overgikk forventningene til tallene. På forhånd var det ventet et resultat på 4.948 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt.

Driftsresultatet ble 4.939 millioner i kvartalet, mens det var ventet 4.901 millioner.

Fikk kritikk

I juni kom H&M i hardt vær etter at DN omtalte et regnestykke i debatten om kostnader om lønninger til arbeiderne i fabrikkene som lager selskapets klær.

DN skrev at arbeiderne som syr skjorter for H&M i Bangladesh tjener rundt 750 kroner i måneden, mens en levelig lønn i landet er beregnet til 2083 kroner per måned.

Dersom H&M økte snittprisen på en skjorte med fem kroner, kunne H&M gitt sine fabrikkarbeidere enn lønn å leve av, ifølge et regnestykke utarbeidet av Nordeas sjef for bærekraftig finanser, Sasja Beslik.

Les mer her:Nordea-sjef: Så mye mer ville en H&

M-skjorte koste hvis de som syr fikk en levelig lønn

Saken skapte et enormt engasjement siden den ble publisert. Den er blitt Norges mest likte, delte og kommenterte artikkel i sosiale medier denne måneden.

I kjølvannet av saken gikk selskapet ut og forsvarte seg mot konklusjonene i regnestykket. Til DN sa selskapet at regnestykket er «veldig forenklet» og at fabrikkarbeidere får samme lønn uavhengig av H&Ms priser ettersom selskapet ikke har egne fabrikker.(Vilkår)

-Det er mye lettere for oljeselskapene å tjene penger på norsk sokkel.
DNs kommentator Bård Bjerkholt kommenterer den økende oljeprisen.
01:55
Publisert: