BW Offshore venter at reparasjonsarbeidet på FPSOen «Cidade de São Mateus» tidligst vil være ferdigstilt i slutten av 2018.

Det kom frem på selskapets kvartalspresentasjon mandag.

FPSO eller Floating Production, Storage and Offloading er en flytende plattform som brukes i petroleumsvirksomhet til havs for å prosessere og lagre petroleum under produksjon på et olje-felt.

- Skadene er større enn ventet. Vi har tidligere sagt mulig ferdigstillelse i fjerde kvartal 2017, det kan jeg med en gang si at ikke blir aktuelt. Før endelig reparasjonsplan er det ikke klart når enheten kan komme tilbake (..) Det blir tidligst mot slutten av 2018, kanskje tidlig i 2019, før vi kommer tilbake i produksjon, sa konsernsjef Carl Arnet i BW Offshore.

Samtalene med Petrobras rundt fremtiden og reparasjonsplanen for Mateus fortsetter, og det er fortsatt usikkert hva som kommer ut av dem.

- Det er vanskelig å spekulere på utfall. Vi har vært i diskusjoner med Petrobras, men vi mangler klarhet for å formulere et prosjekt i dag. Med tanke på forsikring ser vi ikke noen hindre. Dette er langt fra et totalt tap, vi venter å bli fullt ut kompensert for å få tilbake enheten, sa Arnet.

Flere oljearbeidere mistet livet og flere ble skadd i en eksplosjon ombord på produksjonsskipet Cidade de São Mateus utenfor kysten av Brasil, i februar ifjor.

Følg direkte: Alt om oljemessen ONS 2016

Følg markedet med DN Investor

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt fra DNtv:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:

Ville du satt deg inn i en førerløs taxi?
Dette kan bli virkeligheten hvis disse taxiene som NuTonomy testet i Singapore, kommer på veien som planlagt.
00:48
Publisert: