Det betyr at samarbeidsavtalen som i forrige uke ble forhandlet fram mellom Høyre, Frp og KrF blir gjeldende, akkurat som byrådslederen ønsket, skriver Bergens Tidende.

– Jeg er lettet. Det var en lang debatt. Men nå har jeg fremdeles et parlamentarisk grunnlag, med tillit fra Høyre, KrF og Frp, til å styre byen videre, sier hun til Bergensavisen.

Krisemøtet onsdag kveld kom i stand fordi partiets gruppeleder Dag Skansen tirsdag presenterte en helt ny avtale sammen med Arbeiderpartiets gruppeleder Harald Schjelderup og Bergen Frps leder Eiler Macody Lund.

Avtalen skulle blant annet sikre at det aldri blir lagt bybane over Bryggen, men ble forhandlet fram uten at Stolt-Nielsen fikk vite om det.

Hun gikk deretter langt i å antyde at byrådet ville måtte gå av hvis Høyre sier ja til en bybaneavtale med støtte fra Ap og Frp. Hun beskrev den nye avtalen som uryddig ettersom den ble utarbeidet i strid med enigheten som ble framforhandlet mellom byrådspartiene i forrige uke.

Men etter det svært lange gruppestyremøtet onsdag er det klart at avtalen som gruppeleder Dag Skansen forhandlet fram med Ap, skrinlegges.

– Dette er ikke et prestisjenederlag for meg, sier Skansen til Bergens Tidende.

Ifølge avisen vil Arbeiderpartiet nå fremme et eget tunnelforslag i bystyret. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.