En bygård i Schultzgate på Majorstuen i Oslo er blitt sminket pen for å nå potensielle budgivere.

Prisantydningen er kraftig redusert, og gården ble tirsdag lagt ut med ny pris 1 krone (se faksimile av annonsen over).





- Syk interesse
- Det har vært en helt syk interesse for gården, sier megler Anders Langtind i Privatmegleren.

-Hva betyr "syk interesse" i meglersjargong?

- Det betyr at vi har sendt ut over 70 prospekter på gården, 16 av dem i dag. Og mens vi snakker er det tre budgivere inne, sier Langtind.

Han venter at det vil komme ytterligere to nye bud i morgen.

- Jeg hadde ikke i mine villeste fantasier trodd at det skulle bli så stor interesse. Har jeg sittet i telefon med en interessent, har jeg gått glipp av fire andre telefoner samtidig, sier megleren.

Men, nå er det engang slik at ting som høres for godt ut til å være sant, ofte er akkurat det. Slik er det selvsagt også her.

Baksiden av medaljen: Overtar gjeld på 40 millioner kroner
Kjøperen overtar teknisk sett aksjeselskapet som eier gården, i tillegg til en gjeld på 40 millioner kroner. Dette til tross, prisen er langt lavere enn de 50 millionene eierne av gården, ifølge megler, ga.

- Det er flere eiere i gårdselskapet, og av deres personlige hensyn har man valgt å gjøre det på denne måten, sier Langtind.

Konklusjonen er at gården skal selges nå.

- Selgerne har vurdert det slik at de selger den med tap dersom det betyr at de kan komme seg ut, og la andre overta forpliktelsene overfor banken, forteller megleren.

Gården var opprinnelig lagt ut med prisantydning fem millioner kroner, i tillegg til gjelden.

- Det var litt interesse også til den prisen, men det er ikke lett å reise 45 millioner kroner nå om dagen, sier Langtind.

Klar for 27 leiligheter
Gården har et bruttoareal på 1.578 kvadratmeter, og det er gitt rammetillatelse for bygging av 27 leiligheter og en næringsseksjon på hjørnet i første etasje og kjelleren i bygget.

Bygården er fra 1898 og står på byantikvarens "gule liste" over verneverdige bygninger.

Mange nye navn
Langtind forteller at ”Rema 1000-logoen” har vekket interessen til langt flere enn de ”vanlige” i bygård-markedet.

- Jeg kan telle på en hånd hvem av interessentene jeg kjenner fra før. Noen av de proffe aktørene er med, men det er også mange nye navn, sier han.

Budene til himmels
Med en prisantydning på 1 krone blir summene fort surrealistiske. Budkrigen har allerede blåst budet opp med hele 19.999.900 prosent – det vil si at gjeldende bud i skrivende stund er på 200.000 kroner.

- Kjøperen får nok ikke gården for én krone. Men å få en hjørnegård på Majorstuen til 25.000 kroner kvadratmeteren, da skal du nesten tilbake til 1999 for å finne lignende pris, sier en hektisk megler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.