Magnus og Kari Solhjell har tatt turen til Hasle i Oslo og beskuer byggeområdet rundt «Krydderhagen».

– Vi er her og titter. Du kan vel si at vi er på boligjakt, men det haster ikke. Det virker som et godt prosjekt med mye grøntareal og luft rundt, det liker vi, sier Magnus Solhjell.

Tidligere holdt Vinmonopolets akevittproduksjon her. Nå erstattes området av boliger og kontorlokaler.

«Har lykkes godt»

Konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen er kjempefornøyd med utviklingen av «Krydderhagen» som selskapet bygger i samarbeid med Höegh Eiendom.

Av totalt 510 leiligheter var 418 solgt ved utgangen av mandag. Tirsdag ble ytterligere 13 leiligheter solgt. Det vil si at 85 prosent av leilighetene er solgt.

– Vi ble invitert å være med som partner på den gamle tomten til Vinmonopolet. Det har vært et kjempebra partnerskap, både på nærings- og boligsiden. På boligsiden har vi lykkes godt. Prosjektet ligger foran skjema på salg og ferdigstillelse, sier Grongstad.

– Så du er overrasket over hvor bra det har godt?

– Ja. Det startet veldig bra høsten 2013 og 2014 hvor det var generelt svakt boligsalg. Den gangen tror vi hadde sett for oss å selge boliger i Krydderhagen i en fem års tid. Nå vil vi, i takt med et godt marked og et godt salg, sluttføre prosjektet noen år før antatt.

Prisen på leilighetene har steget med 48 prosent siden oppstarten.

De første tre byggene i prosjektet hadde en gjennomsnittpris på 56.000 kroner kvadratmeteren, mens de sto siste byggene hadde en kvadratmeterpris på 83.000 kroner.

– Det har vært en formidabel prisvekst, sier Grongstad.

 – Vi har allerede kjøpt oss leilighet her, og flytter inn i mars. Akkurat samtidig som barn nummer to kommer, så det kommer til å bli en hektisk måned, sier Veslemøy Wendelbo sammen Kasha Bayat og Arian Bayat (6).
 – Vi har allerede kjøpt oss leilighet her, og flytter inn i mars. Akkurat samtidig som barn nummer to kommer, så det kommer til å bli en hektisk måned, sier Veslemøy Wendelbo sammen Kasha Bayat og Arian Bayat (6). (Foto: Fartein Rudjord)

Gigantprosjekt

AF Gruppen er i forhandlinger om å bygge 1300 leiligheter i Bispevika i Oslo sentrum ved Bjørvika. Entreprenørkonsernet er i forhandlinger med Oslo S Utvikling om prosjektet.

 – Vi regner med å få en avklaring i løpet av første halvår 2017. Det er et stort prosjekt for oss, og det er spennende at vi ble valgt som eneste utvalgte entreprenør på prosjektet. Vi skal prøve å vise oss verdige i oppgaven å bygge mer for Oslo S Utvikling. Dette er ett av Oslos flotteste boligområder, sier Grongstad.

Anleggs-profitt

Tirsdag la han frem selskapets tall for fjerde kvartal med historisk høy ordrereserve 15,3 milliarder kroner og et milliardresultat for hele fjoråret. På anleggssektoren kan Grongstad vise til driftsmargin på 13,7 prosent for hele 2016 og 26 prosent i fjerde kvartal, noe som er usedvanlig høyt i bransje hvor mange selskaper med å komme over fire prosent.

– AF Gruppen må være Norgesmestre i driftsmarginer på anleggssektoren?

– Er fristende å være enig. Den måten vi inntektsfører anleggsprosjektene gjør at vi får veldig høye marginer når det er flere prosjekter som avsluttes enn startes, slik det var i fjerde kvartal, sier Grongstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Nå vil vi, i takt med et godt marked og et godt salg, sluttføre prosjektet noen år før antatt, sier konsernsjef Morten Grongstad AF-Gruppen om Krydderhagen.
– Nå vil vi, i takt med et godt marked og et godt salg, sluttføre prosjektet noen år før antatt, sier konsernsjef Morten Grongstad AF-Gruppen om Krydderhagen. (Foto: Per Ståle Bugjerde)
Slik lager du Norges beste pizza
Med denne pizzaen vant Bodil Hasselknippe NM. Pizzaen fylles med en oljebasert saus med rosmarin, ost, chevre rullet i pepper, sprøstekt bacon, rødbetpesto, pinjekjerner, granateple og red rhubarb med granateple-eddik.
00:52
Publisert: