Årets gasellevinner i Aust-Agder har opplevd rekordvekst de siste to årene. Omsetningen har økt fra 1,5 til nesten 20 millioner på bare to år. Også bunnlinjen er solid til bygg- og anleggsbransjen å være, med en margin på rundt ti prosent for selskapet på Hisøya like vest for Arendal.

–Veksten henger sammen med at selskapet frem til 2015 lå ganske brakk. Det ble mest brukt av Tor-Johnny Herregården til å legge bad når han hadde friperioder fra hovedarbeidsgiveren Norstraal der også jeg var ansatt, sier daglig leder Petter Aksel Birkeland.

Men i 2015 gikk Norstraal konkurs.

– Da satset vi sammen i Multiflis, og jeg må si at dette har gått over all forventning, sier han.

Optimismen tilbake

Multiflis har nå rundt 15 fast ansatte pluss innleide etter behov. Selskapet har hatt små og store oppdrag over store deler av Sør-Norge; som fasaderehabilitering av kommunegården i Bærum og kommunehuset i Stavanger. Multiflis har også inngått rammeavtaler for mur, puss, flis og tømring med Aust-Agder fylkeskommune samt Tvedestrand kommune.

Men fortsatt står oppdrag fra private for rundt 60 prosent av omsetningen.

– 2017 ser ut til å bli en blåkopi av 2016, og det er vi veldig fornøyde med. Vi merker tydelig at finanskrisen er over. Leger og advokater pusser jo opp hele tiden, men nå får vi stadig flere oppdrag fra folk som kjører Mondeo, for å si det sånn. Optimismen er tilbake. Det er mange som har god råd, renten er lav og det er lett å låne penger; kanskje litt for lett med alle disse nye forbrukslånsbankene, sier Birkeland.

– Det betyr at dere ser for dere ytterligere vekst?

– Jeg synes vi ligger på et bra nivå nå. Skal vi videre, må vi bli betydelig større og ansette ingeniører og flere i administrasjonen. Vi har ikke så lyst til det. For det betyr mer jobb og større ansvar. Det er sikkert gøy i gode tider, men desto tøffere i dårlige, sier han.

Hard konkurranse

Multiflis satser primært i egen region; fra Tvedestrand til Kristiansand.

– Men konkurransen er hard. Det er mange om beinet; særlig på de større jobbene der vi ofte ser utenlandske enmannsfirmaer komme på banen. De kommer inn med et arbeidslag og maskiner fra utlandet for å gjøre jobben. Ofte handler det kun om pris. Hva med reklamasjoner? Jeg er litt forbauset, særlig når det gjelder det offentlige, at de blir blindet av pris og byggetid. Jeg har flere eksempler på anbudsrunder der vinneren har lavere pris enn vår selvkost. Da kan du jo begynne å lure, sier Birkeland.

– Men du; Multiflis er vel ikke et helt dekkende firmanavn for det dere holder på med?

– Nei, det er ofte folk misforstår og tror vi bare driver med fliselegging. Navnet er ikke en innertier, for å si det sånn. Men Multibygg var opptatt. Og tallene våre viser vel at navnet fungerer, så jeg tenker vel vi beholder det navnet, sier Birkeland.(Vilkår)

Et vogntog full av hat
Bob Bolus utformet en semitrailer full av anti-Hillary-slagord under presidentvalget som sikret Trump seier. 1 år etter valget kjører nå Bolus trailerne til nye slag under lokalvalgene - og for å demonstrere mot Hillary Clinton på bokturneen hennes.
02:02
Publisert: