Tirsdag leverte bemanningsselskapet Rett Bemanning as inn begjæring om oppbud. Konkursen medfører at rundt 150 personer mister jobben, opplyser Hans Kristian Staib, som eier selskapet.

Staib har bygget opp en rekke selskaper under merkenavnet Rett Bemanning. Han opplyser at selskapet som nå er konkurs leverte bemanningstjenester til blant annet bygg- og anleggsbransjen og sto for rundt 30 prosent av den samlede virksomheten i Rett Bemanning. Alle de andre Rett Bemanning-selskapene drives videre som før, ifølge Staib.

– Jeg synes det er utrolig trist og skulle helst sett at det ikke ble slik. Det er selvsagt mest synd på de ansatte som blir lidende, sier Staib.

– Det er en trist dag for alle som har holdt på med dette, legger han til.

Han forteller at selskapet har opplevd store tap innen bygg og anlegg, som har vært et av satsingsområdene.

– Det var ikke lenger forsvarlig å drive, sier Staib.

Han opplyser at det er «betydelige fordringer» i boet. De ansatte som er rammet av konkursen vil enten få lønn fra boet eller gjennom lønnsgarantiordningen.

– Nå går vi i dialog med bobestyrer for å gjøre det så ryddig som mulig. Og så blir det fortsatt drift i de andre Rett Bemanning-filialene, sier Staib.

Rett Bemanning as hadde en omsetning på 230,5 millioner kroner og et resultat på 844.000 kroner før skatt i 2015. Selskapet har ikke levert årsregnskap for 2016 til Brønnøysundregistrene. (Vilkår)

Satser på nytt bilmerke i Norge
Seat forsvant fra det norske bilmarkedet for 12 år siden. Så mye har skjedd med både markedet og bilene at det nå skal satses på nytt.
01:45
Publisert: