Konsernsjef Morten Grongstad i AF-gruppen er storfornøyd med fjorårets siste tre måneder.

– Vi oppnådde den høyeste omsetningen noensinne i et kvartal på over fem milliarder i fjerde kvartal. Er også stolt over å være med på laget som har levert det høyeste resultatet i AF Gruppens historie, sier Grongstad.

Ved årsskifte hadde selskapet også en rekordhøy ordrereserve på 21,5 milliarder. AF-gruppen nærmer seg nå en årsomsetning på 20 milliarder kroner.

– Det er ikke et utenkelig scenario, sier Grongstad og viser til oppkjøp i Sverige på nyåret som alene vil øke omsetningen med godt over en milliard kroner.

Igjen kan AF-gruppen vise til marginer som konkurrentene misunner dem. Resultatmarginen ble på 6,6 prosent i kvartalet og 6,1 prosent for hele året.

– Jeg er imponert over at vår egen organisasjonen både klarer å vokse og levere så gode marginer når de arbeider med så mye risiko, sier Grongstad.

Mens mange entreprenørselskaper sliter med å tjene på anleggsdriften, oppnådde AF-gruppen en resultatmargin på 6,9 prosent for fjerde kvartalet av en omsetning litt over 1,6 milliarder kroner av denne virksomheten. For hele året omsatte anleggsvirksomheten for nesten 5,9 milliarder som ga en resultatmargin på fem prosent.

– Hvordan klarerer dere å få vesentlig høyere marginer enn konkurrentene på anlegg?

– Jeg liker å tro at det skyldes at vi har de beste folkene og Norges beste anleggslag, sier Grongstad.

Selskapets største virksomhet, bygg, hadde i fjor en omsetning alene på overkant av ni milliarder kroner og hadde en resultatmargin på 6,8 prosent for hele året. AF-gruppen hadde ved årsskiftet kun en ferdigstilt leilighet som var usolgt.

– Den solgte vi i januar, sier Grongstad.

AF-gruppen har seks boligprosjekter med til sammen 921 leiligheter under produksjon hvorav AFs andel er 338.

Selskapets offshore-divisjonen, som er knyttet til fjerning, riving og gjenvinning av offshoreinstallasjoner, trekker AF Gruppens resultat ned.

Grongstad understreker at virksomheten vil komme styrket tilbake fra annet halvår av og ser lyst på 2019.

– Vi er velsignet med store markeder i bygg og anlegg både i Norge og i Sverige som vi kan forsyne oss av, så alt er egentlig opp til oss.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kongen om seilbåtgave: -Så oppdaget jeg plutselig at denne her har jeg jo ikke råd til å seile
Kong Harald har ledet norske næringslivsdelegasjoner rundt om i verden. Som takk for hjelpen fikk han en seilbåt i 50-årsgave.
03:19
Publisert: