– Året vi har hatt bak oss er et år hvor vi ikke har lykkes på flere områder. Totalt sett ikke på lønnsomheten og ikke på anleggssiden hvor vi måtte gjøre store nedskrivninger i annet kvartal. Nå iverksetter vi flere tiltak for å øke lønnsomheten, sier konsernsjef Arne Giske.

Selv er han mest rystet over to hendelser konsernet hadde i Sverige i fjor.

– At vi har hatt dødsulykker på våre arbeidsplasser, preger oss sterkt.

Norges største entreprenørkonsern, Veidekke, økte omsetningen med over 20 prosent i fjerde kvartal til nesten 10,5 milliarder kroner sammenlignet med samme periode året før, men inntjeningen svekkes. Selskapet oppnådde et resultat før skatt i fjorårets tre siste måneder på 332 millioner kroner. Det er en svekkelse på over 42 prosent mot resultatet i fjerde kvartal 2017.

Anleggsvirksomheten i Norge plager Veidekke mest for tiden er. For et halvt år siden skrev Veidekke ned verdien i fire anleggsprosjekter i Norge med til sammen 550 millioner kroner. Nedskrivningene merkes fortsatt.

– Det er fire store anleggsprosjekter, hvorav to ferdigstilles i 2019 og siste prosjektet er ferdig i 2021. Anleggsvirksomheten i Norge vil ikke bli friskmeldt før da. I mellomtiden vil vi heller ta flere mindre anleggsoppdrag på noen hundre millioner enn store milliardprosjekter, sier Giske.

Av en omsetning på nesten 1,4 milliarder kroner i fjerde kvartal, oppnådde Veidekkes norske anleggsvirksomhet en resultatmargin på minus 1,8 prosent. For hele fjoråret omsatte denne virksomheten for over 4,4 milliarder kroner med en resultatmargin på minus 13,2 prosent.

Konsernsjefen forventer en tilsvarende igangsetting av boliger i år som i fjor, men en sterk nedgang i Sverige grunnet dårlig markedsforhold.

Veidekke hadde en ordreinngang på 9,2 milliarder kroner i kvartalet og hadde ved årsskiftet en ordrereserve på 34,6 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En podkast om bløff, bil og børs!