Konsernsjef Arne Giske i Veidekke er blitt mer forsiktig med å ta store anleggsoppdrag.

– Vi må ha lønnsomhet og forutsigbarhet fremfor volum, sier Giske.

Veidekke tjente ikke én krone av en omsetning på en milliard kroner i anleggsvirksomheten i Norge. Resultatet ble null. Det viser selskapets rapport for tredje kvartal.

Nylig ga Veidekke beskjed til den statlige byggherren Nye Veier at selskapet sammen med Rambøll trekker seg fra konkurransen om entreprisen for bygging av ny E6 mellom Kvitthammer-Åsen i Trøndelag. Vinneren anslås å få en kontrakt på 5,3 milliarder kroner.

– Vi har to store veiprosjekter pågående som på hver sin måte har risiko i seg selv, og fant det riktig å ikke øke risikoen med en eventuell ny stor kontrakt.

Vil det si at dere ikke turde å ta oppdraget?

– Vi fant det ikke forsvarlig. Tiden er ikke inne for oss å øke trykket på anleggssektoren. Vi vil heller prioritere forsiktighet. Mindre og mellomstore anleggsoppdrag ønsker vi å ta, sier Giske.

Vant tvistesaker

Konsernsjefen er ikke fornøyd med resultatet i tredje kvartal.

– Resultatet er i balanse etter nedskrivningen i annet kvartal. Nå prøver vi å sikre prosjektporteføljen på en best mulig måte og å få løst gamle tvister. Samtidig har vi styrket ledelsen, sier Giske.

Veidekke har den siste tiden vunnet to tvistesaker.

– Det gir en samlet likviditetseffekt på en halv milliard kroner, hvorav halvparten av midlene kom i tredje kvartal og resten i inneværende periode.

Selskapet har flere tvistesaker til behandling.

– Det er alltid en del uenigheter som oppstår mellom entreprenører og de store byggherrene, sier Giske, som derimot er fornøyd med selskapet byggevirksomhet.

– Vi har en sterk posisjon i yrkesbygg.

Konsernets ordreinngang i kvartalet var på 6,5 milliarder kroner. Selskapet hadde ved utgangen av september en ordrereserve på 33,8 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Utenriksminister Søreide: – Viktig å sikre rettighetene til nordmenn som bor i Storbritannia
02:12
Publisert: