I fjor ble det bare gitt 1.700 byggetillatelser i Oslo, nesten halvparten så mange som året før. OBOS mener det vil føre til mangel på boliger og dermed stadig høyere priser.

– I 2013 ble det gitt over 3.000 igangsettingstillatelser, og i 2014 var det 1.700. Det er en alvorlig svikt på tilbudssiden i forhold til etterspørselssiden som vi tror vil vedvare, sier Jon-Erik Lunøe, administrerende direktør i OBOS Nye hjem til NRK.

Fire departementer går nå sammen for å lage en handlingsplan for boligbygging. Målet er å bygge flere og rimeligere boliger, og tidsfristen er satt til sommeren.

Stikkordet for kommunalministeren er avbyråkratisering av regelverket.

– Den eneste måten vi kan sørge for å holde kostnadene nede på, er at det bygges mer, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) til NRK.

Han mener blant annet planprosessene tar for lang tid.

– Det er mange omkamper, og det er mange innsigelser, sier Sanner.

Kommunalministeren varsler også en gjennomgang av de byggtekniske forskriftene, som i dag utgjør flere tusen krav.

– Byggebransjen sier selv dette er blitt så komplekst at det er umulig å forholde seg til, og at det blir veldig mye dyrere enn det trenger å være, sier Sanner.

 

Les også: Tungsolgte herskapshus

Mislykket, uglesett og oversett. Men de kan redde Norge «etter oljen»

Statoil er for skittent for Venstre

Hybrid for direktøren ...(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.