– 2018 var et fantastisk og et flott år for oss. Vi har hatt sterk vekst i alle våre markeder, sier administrerende direktør Lars Dalgaard i Hallgruppen.

Salget av plasthaller til industri, idrett, lagerbruk, flyktningleirer og festivaler går så det suser. Hallgruppen har nesten firedoblet omsetningen etter at selskapet oppnådde 100 millioner i driftsinntekter i 2016.

– Veksten er organisk. Vi har ikke kjøpt oss vekst, sier Dalgaard.

Og nå tjener selskapet også godt på virksomheten. I fjor hadde konsernet en resultatgrad før skatt på 11 prosent.

– Det er gøy å se resultatet av hardt arbeid og fornøyde kunder. Vi leverer solide produkter, og da passer det godt med solide resultater, sier Dalgaard.

Det mest spektakulære oppdraget i 2018 hadde selskapet i Sverige.

– Vi satte opp det som sannsynligvis er Nordens største plasthall i Timrå i Sverige. Giganthallen er på 10.640 kvadratmeter og har en takhøyde på 14 meter. Det gikk med 18.000 kvadratmeter PVC-duk og mer enn 260.000 kilo med stål da den skulle settes opp, sier Dalgaard.

Forlik i hallkonflikt

Dalgaard har jobbet 30 år i hallbransjen, hvorav flere år som toppsjef i Nordens største hall-leverandør O.B. Wiik.

For tre år siden begynte han i det nyopprettede selskapet Hallgruppen. Dalgaards tidligere arbeidsgiver mente oppstarten var i strid med god forretningsskikk. O.B. Wiik saksøkte blant annet Dalgaard for 15 millioner kroner.

I fjor høst inngikk partene forlik i hallkonflikten.

«Forliket innebærer at alle rettstvister heves som forlikt og partene bærer egne sakskostnader», het det i en felles pressemelding selskapene sendte ut.

Dalgaard understreker at alle kostnader forbundet med tvistesakene er tatt i regnskapene for 2018.

– Og vi er ikke i konflikt med noen.

«Skal bli størst i Norden»

Dalgaard har store vekstambisjoner for Hallgruppen.

– Ambisjonen vår er å bli størst i Norden innen telt og lagerhaller, og vi er på god vei dit. I år har vi også etablert oss i Latvia. Fra før av er vi i Sverige og Danmark, sier Dalgaard, som oppgir en eksportandel på rundt 35 prosent.

Hallgruppens produkter er blant annet brukt i Nebbenfestivalen ved Lillestrøm.
Hallgruppens produkter er blant annet brukt i Nebbenfestivalen ved Lillestrøm. (Foto: Hallgruppen)

For to år siden fremholdt han til DN at selskapet skulle ha en omsetning på 350 millioner «om noen år». Det beløpet nådde selskapet ved utgangen av fjoråret.

Og når omsetter Hallgruppen for en halv milliard kroner?

– Det blir i 2020.

Dalgaard understreker at selskapet har god ordretilgang.

– Vi har en ordrereserve på 280 millioner kroner, og skal passere fjorårets omsetning med god margin.

Hallgruppen leverte i fjor tusentalls kvadratmeter med telt til FN-systemet til bruk ved humanitære kriser.

– Vi kan på 24 timers varsel sende 10.000 kvadratmeter med telt til områder som trenger hjelp. Våre telt benyttes i dag til lagring av mat i flyktningleirer blant annet i Syria, Sudan og Bangladesh.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.