Nye Veier as, det statseide selskapet som har fått ansvaret for å få fortgang i en rekke veiprosjekter, tildelte tirsdag kontrakt nummer tre.

Hæhre Entreprenør er kontraktsvinner med en pris på 1812 millioner kroner pluss moms for veien som skal være ferdig i 2019 og 2020. Kontrakten er en totalentreprise som både inkluderer prosjektering, utbygging, drift og vedlikehold.

Inkludert regningsarbeider og opsjoner var deres anbud på til sammen 1884,6 millioner kroner pluss moms. Det var hårfint lavere enn NCC som hadde gitt et anbud på 1891,3 millioner kroner, viser anskaffelsesprotokollen.

AF Gruppen, som vant den første kontrakten Nye Veier inngikk på strekningen Tvedestrand-Arendal, var desidert dyrest med en pris på 2226,5 millioner.

Hæhre vinner storkontrakten

To på rappen

For Hæhre Entreprenør er dette storkontrakt nummer to på kort tid. Selskapet vant nemlig tidligere i år veikontrakten mellom Rugtvedt og Dørdal i Telemark. Også den kontrakten var på vel 1,8 milliarder kroner pluss moms. 

Hæhre vinner storkontrakten

–Hæhre Entreprenør as er valgt fordi de er best på fem av seks kriterier. Hæhre er best på pris, miljøhensyn, helse og arbeidsmiljø, tekniske løsninger og gjennomføring, skriver prosjektdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.