Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at antall registrerte igangsettingstillatelser for nye boliger steg 10,4 prosent fra juni til juli. I juli i år ble det registrert 3.114 igangsettingstillatelser.

I tidsrommet august 2016-juli 2017 ble det gitt igangsettingstillatelse til 38.700 nye boliger. Det er 15 prosent flere enn i foregående tolvmånedersperiode.

Tallene varierer en god del fra måned til måned. Den langsiktige trenden viser at det har vært en sterk vekst i antall igangsettingstillatelser til nye boliger helt siden høsten 2014, ifølge nye tall fra statistikken Byggeareal.

Dette skjer samtidig som boligprisene er på vei ned:

 Boligprisene på landsplan falt 1,2 prosent nominelt og 0,2 prosent sesongjustert fra juni til juli. I Oslo og Bærum var prisene mest ned, med en nedgang på 2,8 prosent fra måneden før, uten å korrigere for sesongvariasjoner.

Oslo på byggetoppen

Boligprisene på landsplan og i Oslo har nå falt tre måneder på rad, og årsveksten har falt til 4,8 prosent på landsplan.

Drøyt 4.000 boliger ligger ute for salg i Oslo, ifølge Finn.no. Samtidig ligger hovedstaden fortsatt på byggetoppen.

Nyboligsalget er nå tilbake på samme nivå som for to år siden. De siste to månedene har det blitt solgt 1.963 boliger - 36 prosent færre solgte boliger enn det var på samme periode i fjor. Det viser siste utgave av rapporten Econ Nye Boliger, publisert torsdag.(Vilkår)

Se hvordan Støre må lete etter ordene når han forklarer Aps valgstrategi
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier man bør være varsom med å feire tallene om oppgang i norsk økonomi. Samtidig avfeier han at tallene passer Arbeiderpartiets valgkampstrategi dårlig. Men da han skal forklare APs strategi må han lete etter ordene.
01:13
Publisert: