Nye Veier as vedtok på et styremøte fredag at AF Gruppen med Kruse Smith Entreprenør og Norconsult på laget har fått kjempekontrakten på den 19 kilometer lange strekningen Kristiansand vest – Mandal øst. Kontraktsverdien er på 4,5 milliarder kroner og er en av Nye Veiers høyest prioriterte. Veien med fartsgrense 110 kilometer i timen, går gjennom kommunene Kristiansand, Songdalen, Søgne og Mandal og inkluderer blant annet en fire kilometer lang tunnel og en 550 lang bro.

I november i fjor avlyste Nye Veier den samme anbudskonkurransen som følge av kun to tilbydere. Denne gangen opplyser Nye Veier at det var fem prekvalifiserte konstellasjoner som kjempet om storkontrakten hvorav fire leverte anbud: AF Gruppen, spanske Acciona, China Communication Construction og italienske Salini Impregilo. De to sistnevnte ble avvist fordi tilbudet deres oversteg Nye Veiers maksimalpris.

Her er Nye Veiers kart som viser veien mellom Ranheim og Værnes.
Her er Nye Veiers kart som viser veien mellom Ranheim og Værnes. (Foto: Skisse: Nye Veier)

Spansk i Trøndelag

På samme styremøtet vedtok Nye Veier at spanske Acciona Construcción , i samarbeid med Leonhard Nilsen & Sønner AS, Multiconsult Norge AS og Acciona Mantenimiento de Infraestructuras S.A., skal bygge den 23 kilometer lange E6-strekningen mellom Ranheim og Værnes i Trøndelag.

Fem aktører kjempet om denne kontrakten; Acciona, AF Gruppen, Skanska Norge, Salini Impregilo og et jointventure mellom Itinera og FCC Constructiones. Både AF Gruppen og Skanska tok i deres tilbud forbehold knyttet til overholdelse av maksprisen på fire milliarder kroner, og de ble derfor avvist.

Med disse to kontraktene samt kontrakten med Betonmashæhre på halvannen milliard for E39 forbi Mandal, har Nye Veier på en drøy uke signert kontrakter for ganske nøyaktig ti milliarder kroner. (Vilkår)