For ett og et halvt år siden måtte NCC gi opp sin kamp for å slippe en bot for prissamarbeid med Veidekke. Høyesteretts ankeutvalg avviste NCCs anke. Dermed ble lagmannsrettens overtredelsesgebyr på 150 millioner kroner rettskraftig.

Boten er betalt og NCC er igjen aktiv i asfaltsektoren. Nå har selskapet inngått avtale om asfaltering av det 23 kilometer lange veiprosjektet Arendal–Tvedestrand. Oppdraget er gitt av AF Gruppen.

Trolig Norges største

– Vi er svært godt fornøyd med å få på plass denne avtalen med AF Gruppen. Dette en strategisk meget viktig kontrakt for oss, sier asfaltdirektør Joar Caspersen i NCC Industry i en pressemelding.

Prosjektleder Erik Frogner i AF Gruppen uttrykker stor tilfredshet med valget av Nordens største asfaltaktør NCC Industry som samarbeidspartner på E18 Arendal–Tvedestrand.

– Med om lag 300.000 tonn asfalt er dette trolig Norges største asfaltoppdrag, og med knapp byggetid vil dette kreve det aller ypperste fra begge parter for å komme sikkert og tidsmessig i mål med dette oppdraget, sier Frogner.

«Veldig gøy»

NCC ligger nå an til å vinne flere store asfaltkontrakter med Statens vegvesen, blant annet på Vestlandet. 

Entreprenørkonsernet har levert de laveste anbudene i seks av åtte asfaltprosjekter i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Disse kontraktene har en samlet verdi på rundt 100 millioner kroner.

– Vi er meget godt fornøyd med denne anbudsrunden og det er veldig gøy at vi lykkes så godt som vi gjør, sier asfaltdirektør Joar Caspersen i en pressemelding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her skal det bygges tusenvis av boliger
Området Gjersrud-Stensrud på Klemetsrud i Oslo kan få så mange som 25 000 nye innbyggere. Området ligger inntil E6 sørover ut av Oslo.
01:26
Publisert: