I 2011 fusjonerte Selvaag Bolig med eiendomsutviklingsselskapet Hansa Property Group som satt på en rekke store eiendommer blant annet i Hordaland og Stavanger-regionen.

– Da fikk vi med oss litt av hvert, blant annet et verft på Stord, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.

Hansa Property Group satt med eierandeler i Stord Industribygg, som eier tomteområdet og bygningsmassen på et område kalt Kjøtteinen. Næringslokalene leies ut til blant andre Aker Kværner.

– Da vi overtok Hansa Property Group, så drømte de om å bygge ut boliger der, men det ser jeg ikke som veldig sannsynlig, sier Schumann.

– Det hadde vært hyggelig å bli kvitt det til noen som har lyst til å drive det, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig om verftsområdet på Stord som Selvaag fikk med på kjøpet i en fusjon i 2011.
– Det hadde vært hyggelig å bli kvitt det til noen som har lyst til å drive det, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig om verftsområdet på Stord som Selvaag fikk med på kjøpet i en fusjon i 2011. (Foto: Cicilie S. Andersen)

Vil ikke drive verft

Stord Industribygg as omsatte i fjor for nær ti millioner kroner med et underskudd på en halv million, men hadde samlet overskudd på 16 millioner kroner de to foregående årene. Schumann har så langt ikke lykkes med å bli kvitt eiendommen på Kjøtteinen som er det viktigste industriområdet på Stord.

– Vi har ikke gjort så mye med det, for det har vært så korte leiekontrakter der, men nå begynner det å bli litt lengre kontrakter med Aker Kværner, for nå får jo Kværner store kontrakter. Så nå kan det hende vi skal selge det bygget, sier Schumann.

Det ble kjent i vår at Njord-plattformen skal oppgraderes for fem milliarder kroner av Aker Kværner ved verftet på Stord.

– Vi tjener penger på det, men vi skal ikke drive med verft. Så hvis noen av DNs lesere har lyst på et verft, så skal de få kjøpe det, sier Schumann.

Selvaag bokførte i tredje kvartal et tap på 17,3 millioner kroner for sine andeler i tilknyttede selskaper, mot en gevinst på 29,8 millioner kroner i fjor. «Nedgangen skyldes hovedsakelig en nedskrivning på NOK 10 millioner i et deleid selskap på Vestlandet og at fjoråret inneholdt gevinster fra salg av aksjer og eiendeler på NOK 31,6 millioner», skriver selskapet i kvartalsrapporten.(Vilkår)

Denne ladbare suven skal doble salget i Norge
I mars kommer en ladbar versjon av Range Rover Sport som skal doble salget av modellen i Norge.
00:51
Publisert: