Norges største entreprenør vokser utenfor landets grenser. Veidekke kjøper 90,1 prosent av aksjene i det svenske selskapet Billström Riemer Andersson AB som primært jobber innen bygg.

– Både kompetansen og kundeporteføljen til Billström Riemer Andersson passer som hånd i hanske med vår nåværende virksomhet, og styrker satsingen vår i den voksende Göteborg-regionen, sier administrerende Jimmy Bengtsson i Veidekke i Sverige i en børsmelding.

«Vårt største kjøp»

Det svenske selskapet omsatte for 1,4 milliarder svenske kroner i fjor og har 200 ansatte. Halvparten av de ansatte er fagarbeidere.

– Dette er et stort kjøp for oss og det er nok vårt størst kjøp i Sverige, sier Jørgen Michelet, finansdirektør i Veidekke.

Hemmelig pris

Partene vil ikke offentliggjøre kjøpesummen.

– Vi har avtalt med selger om å ikke opplyse kjøpesummen, sier Michelet.

I fjor fikk selskapet et driftsresultat på 64 millioner kroner og et resultat før skatt på 77 millioner. Driftsmarginen var på 4,5 prosent.

De svenske gründerne vil til sammen eie nesten ti prosent av selskapet.

– Vi ønsker at ledelsen skal være med videre, sier Michelet om deres aksjepost.

Bikker over

I 2017 omsatte Veidekke totalt for 31,6 milliarder kroner. Ifølge selskapets årsrapport utgjorde omsetningen i Sverige i fjor 31 prosent av den samlede omsetningen. Det tilsvarer nesten 9,8 milliarder kroner.

Med kjøpet vil Veidekke ha over 2000 ansatte i Sverige og vil i år omsette i nabolandet for godt over ti milliarder kroner.

– Ja, omsetningen vil bikke over det beløpet, sier Michelet.

«Fortsatt liten»

Han legger til at Veidekke likevel ikke blir blant de største entreprenørene i nabolandet.

– Vi er fortsatt liten i Sverige. De største entreprenørene omsetter for mellom 25 og 30 milliarder kroner i Sverige, sier Michelet.(Vilkår)

Business på klodens varmeste sted
Yara satser milliarder på en av verdens mest ugjestmilde steder i kampen om kaliumsulfat.
03:05
Publisert: