Wega Mining (WEMI) har inngått en intensjonsavtale med Avocet Mining som innebærer at Avocet Mining byr 0,23 aksjer per WEMI-aksje, tilsvarende 1,59 kroner.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Budet tilsvarer en premie på 22,3 prosent i forhold til WEMI-aksjens sluttkurs på Oslo Axess 8. april 2009, og en 56,4 prosent premie i forhold til de siste 30 handledagers volumvektede gjennomsnittskurs.

Avocet har tegnet seg for 61,4 millioner nye aksjer i WEMI for rundt fem millioner dollar til en pris på 0,55 kroner per WEMI-aksje, noe som utgjør 15,7 prosent av selskapets utestående aksjekapital. Avocet vil i tillegg gi Wega Mining et konvertibelt lån på 25 millioner dollar i seks måneder med rente på 12,5 prosent og konverteringskurs på 0,55 kroner per WEMI-aksje. Dette vil gi mellomfinansiering for ferdigstillelse av WEMIs 90 prosent eide Inata Gold Project i Burkina Faso.

Aksjonærer som representerer 71,79 prosent av de utestående aksjene i WEMI har gitt ugjenkallelig aksept.

Styret har enstemmig anbefalt låneopptaket og tilbudet.

Det sammenslåtte selskapet vil ha påviste og sannsynlige reserver på 1,6 millioner unser gull, målte og indikerte ressurser på 3,5 millioner unser gull, og en produksjon på rundt 280.000 unser gull fra tre gruver innen 2011, opplyses det videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.