C40 er et nettverk storbyer som tar klimaansvar, der Oslo ble med i 2012. C40-byene ønsker å vise hvordan byene kan bidra til lav- og nullutslippsløsninger. 

Flere av ordførerne i nettverket har sendt sine reaksjoner på Trumps ønske om å droppe klimaavtalen fra Paris.

- Voldsomt tilbakeslag

– President Trumps uttalelse om å trekke USA ut av Parisavtalen er et voldsomt tilbakeslag for internasjonalt samarbeid. Den amerikanske presidenten overlater ansvaret til Europa og resten av verden. C40-byene vil trappe opp innsatsen for å sikre at byene over hele verden leverer på de avtalte målene for å bekjempe klimaendringer, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap).

C40 teller nå over 90 av verdens storbyer og representerer mer enn 650 millioner mennesker. 

I uttalelsen er det også utspill fra ordførerne i Paris, Stockholm, Sydney i Australia, Cape Town i Sør-Afrika, Milano i Italia, Vancouver i Canada og Austin i Texas i USA. Flere av dem understreker at tross Trumps valg kan flere av byene i USA fremdeles overholde sine klimamål og -løfter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik er Oslos badevann - på bunnen
Hva skjuler seg her?
01:47 Min
Publisert: