Lenge har det vært varslet at Fiat skal lage sin egen versjon av den glitrende sportsbilen Mazda MX-5, og her er den: Fiat 124 Spider.

Les DNs test av Mazda MX-5: Fire glade hjul

Navnet har en lang historie. Allerede i 1966 lanserte Fiat 124 Sport Spider, men bilen forsvant fra Europa i 1975, før den ble tatt ut av produksjon på åttetallet.

-Det er ingen bedre måte å feire 50 år med Fiat 124 Spider enn å bringe den ikoniske roadsteren tilbake, der den kombinerer italiensk styling fra fortiden, med moderne ytelser og dagens teknologi, sier Olivier François, sjefen for Fiat i en pressemelding.

Da, som nå, er dette en viktig modell for Fiat på det amerikanske markedet, og skal spille på italienske følelser.

Men det er mye japanske følelser i denne bilen, noe som slett ikke er noen ulempe, all den tid Mazda MX-5 definitivt er en bil som virkelig kan gi en god bilopplevelse.

 

Til forskjell fra Mazdaen, kommer Fiat med sin egen motor i bilen. Mazdas Skyactive-motorer er byttet ut med en turbomotor på 1,4 liter med 160 hestekrefter. Den leveres selvsagt med automatgirkasse, men heldigvis også med en manuell variant. Bilen er selvsagt bakhjulsdreven.

Hva dette innebærer av akselerasjon sies det ikke noe om, men nettstedet Motor Trend anslår at null til 96 km/t (60 mph) går unna på mellom 6,6 og 6,9 sekunder. Det betyr i tilfelle drøye syv sekunder fra null til 100 km/t. Det vil i tilfelle være omtrent som den sterkeste versjonen av Mazda MX-5.

Bilen debuterer under bilutstillingen i Los Angeles som straks åpner, og kommer på markedet sommeren 2016.

Se video fra DNs test av Mazda MX-5:

Mazda MX-5, en superbil i miniatyrformat
Dns biljournalist tester den nye Mazda MX 5
01:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.