Det svenske investeringsselskapet Ratos har solgt sin eierandel på 23,6 prosent i vin- og brennevinsprodusenten Arcus til den norske milliardæren Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica As og Sundt as, kontrollert av rederarvingene Helene og Christian Sundt.

Milliongevinst

Salget ble gjort til kurs 47,40 kroner per aksje, tilsvarende 762 millioner kroner. Det gir Ratos en gevinst på rundt 30 millioner kroner, opplyses det i en melding.

Arcus ble notert på Oslo Børs med en kurs på omtrent 43 kroner. Fredag avsluttet aksjen børsdagen med en kurs på 47,4 kroner.

Hagen la inn bud

Ratos opplyser at det var Stein Erik Hagen, som fra før var aksjonær i selskapet, som tok kontakt med Ratos med et bud på selskapets eierandel i Arcus. Etter transaksjonen eier Hagens investeringsselskap 15,2 millioner aksjer, eller 33,3 prosent, i selskapet. 

- Etter den vellykkede noteringen har selskapet hatt en positiv utvikling på Oslo Børs. Når Canica as, en investor vi respekterer i stor grad, kontaktet oss og gav iss et bud på vår andel i selskapet mente vi det var passende å overlate selskapet til nye hovedeiere, sier investeringsdirektør Mikael Norlander i Ratos i meldingen.

- Arcus passer svært godt inn i Canicas portefølje. Vi har allerede en solid posisjon innenfor de sterkeste norske og nordiske merkevarene innen dagligvarehandel gjennom vår eierpost i Orkla. Nå øker vi vår investering i Nordens ledende vin- og brennevinsselskap, sier Canicas administrerende direktør Nils K. Selte i en pressemelding.

Børsnykommer

I februar debuterte Arcus med selskapets første kvartalsrapport etter børsnoteringen før jul. Konsernsjef Kenneth Hamnes klarte så vidt å levere et plussresultat for hele 2016 med to millioner kroner.

Arcus er global markedsleder på akevitt med merker som Gammel Opland, Linie, Løiten og Aalborg som tappes på Gjelleråsen utenfor Oslo. Børsnykommeren har også merker som Gammel Dansk, Braastad konjakk og vodkaer som Vikingfjord, Kalinka, Amundsen og Dworek. I fjor utgjorde den norske omsetningen av vin og brennevin hos Arcus 29 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fulgte neon-drømmen i Texas: – Du må brenne bruene bak deg for å komme fremover
Jeg har drømt om å bli kunstner siden jeg var liten gutt, forteller Todd Sanders. Tilfeldigheter brakte ham til Austin, og byens sjel inspirerte han til å følge drømmen.
03:55
Publisert: