Konsernssjef Carl Krogh Arnet i BW Offshore fikk utbetalt 144 millioner kroner (17,5 millioner dollar) i en engangssum som en del av sin pensjon.

Det opplyser Offshore-rederiet i sitt andrekvartalsresultat. Arnet har en pensjonsordning der han er garantert 66 prosent av sin årslønn fra 60 års alder. Arnet ble 60 år i mai i år. Han er norsk statsborger men utvandret fra Norge i 2010.

Engangssum

- Styret har besluttet at den fremtidige pensjonsplanen, rundt 17,5 millioner dollar, skal bli betalt ut i en engangssum som en fullstendig og endelig utbetaling av alle rettigheter under pensjonsplanen, skriver BW Offshore i sin kvartalsrapport.

Konsernsjef siden 2008

Betalingen fant sted i juli i år. Arnet var mandag ikke tilgjengelig for en kommentar. Finansdirektør Knut Sæthre i BW Offshore har ikke svart på DNs henvendelser. Det har heller ikke Arnets sekretær Hazel Lynne Arnott gjort.

Arnet har vært konsernsjef i BW Offshore siden 1. september 2008. Han har studert på NTNU i Trondheim og har en Master of Business Administraion (MBA) fra Bedriftsøkonomisk Institutt (BI) i Oslo. Han har hatt flere lederstillinger i Norsk Hydro og APL siden 1981.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.