I et intervju med VG tar den tidligere Frp-formannen et oppgjør med det han tror er en strategi fra Solberg for å framheve seg selv som statsminister.

– Erna ydmyker Frp-statsrådene i saker som er viktige for Frp og for det norske folk, sier Hagen og trekker fram to eksempler fra den siste uken:

– Jeg synes hun faller sine statsråder i ryggen. Først med Sylvi Listhaug i nikab-saken og så Tord Lien i saken om Lofoten og Mørekysten. Først måtte Sylvi gå ut og si at hun ikke ville foreslå et forbud, åpenbart fordi Erna Solberg har instruert henne til det. Deretter unnskylder Solberg at Tord Lien har sagt at oljeselskapene kan få samle inn kunnskap. Det er ingenting å unnskylde, slår Hagen fast.

Erna Solberg vil ikke kommentere saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.