Ghosn anklager samtidig japanske påtalemyndigheter for et gjennomgående «mønster av ulovlig oppførsel». Han mener japanske påtalemyndigheter har rottet seg sammen med Nissan i et forsøk på å holde ham borte fra ledende roller i næringslivet.

Den tidligere toppsjefen til den japanske bilprodusenten er løslatt mot kausjon i påvente av rettssaken mot ham.

Brasilianske Ghosn ledet Nissan i to tiår og reddet bilprodusenten fra konkurs.

Forlik i USA

I fjor ble han pågrepet og siktet for å ha forfalsket finansdokumenter gjennom å underrapportere pensjonen sin, samt for tillitsbrudd gjennom tvilsomme utbetalinger. Han hevder sin uskyld og sier pensjonen aldri var fastsatt og at utbetalingene var lovlige.

Ghosn og Nissan var også siktet for bedrageri av føderale myndigheter i USA.

Anklagen gikk ut på at avtaler om kompensasjon og pensjonsfordeler til Ghosn, verdt 140 millioner dollar, var blitt holdt skjult for investorene. Nissan og Ghosn inngikk forlik i USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.