Jørgen Buhl Rasmussen går av som toppsjef i Carlsberg etter åtte år i sjefstolen. Han erstattes av Cees 't Hart, konsernsjef i det nederlandske meieriselskapet Royal FrieslandCampina, som er et av verdens største, skriver business.dk.

Skiftet skjer 15. juni.

Cees 't Hart har ledet Royal FrieslandCampina siden 2008, og ifølge en pressemelding fra Carlsberg er det et av de mest suksessfulle meieriselskaper i verden med tilstedeværelse i 30 land i Europa, Midt-Østen, Asia og Afrika. Fra før har Hart en 25 år lang karriere i Unilever.

- Styret og Jørgen er helt enige om at tiden er den rette til å foreta et skifte med tanke på å sikre fremdrift og kontinuitet i selskapets toppledelse i flere år fremover. Jeg er veldig glad for å ønske velkommen til Cees 't Hart som den som skal sikre dette. Han har en fantastisk internasjonal erfaring og sterke resultater bak seg, og han vil foreslå den neste fasen i strategien for Carlsberg-gruppens langsiktige lønnsomme og bærekraftige vekst, sier Carlsbergs styreleder Flemming Besenbacher i en pressemelding.

Carlsberg la torsdag samtidig frem tallene for fjoråret.

Det viste at omsetningen står i stampe, og landet på 64,5 milliarder danske kroner ifjor, marginalt høyere enn i 2013.

Samtidig falt overskuddet (EBIT før spesielle poster) fra 9,7 milliarder danske kroner til 9,2 milliarder, tynget av et valutakurstap på 789 millioner. Etter skatt ble overskuddet 4,4 milliarder danske kroner mot 5,5 milliarder i 2013.

Aksjonærene kan se frem til et utbytte på 13 kroner per aksje.

 

Les også: Taper 700 millioner på sviktende øl-etterspørsel

 

Carlsberg punger ut for norsk ølsenter

Kraftig russisk bakrus for Carlsberg  

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.