I alt 19 personer er mistenkt i saken, opplyste en tjenestemann torsdag. Han sier at de hadde fått tak i aluminiumspulver, som ofte blir brukt i bomber, men at planen ikke hadde kommet lenger en til diskusjonsfasen.

Hvis opplysningene viser seg å være riktige, er det første gang ytterliggående islamister i Sørøst-Asia med tilknytning til ekstremistgruppen IS har forsøkt å gjennomføre et angrep i eget land.

Ifølge nestleder for politiets antiterrorenhet, Ayob Khan, diskuterte de 19 å angripe Carlsbergs bryggeri i Petaling Jaya, som ligger i utkanten av Malaysias hovedstad, samt eventuelt puber.

Har trappet opp sikkerhetstiltakene

Carlsberg i Malaysia sier til Reuters at de har trappet opp sikkerhetstiltakene for å beskytte sine ansatte.

Ifølge Ayob Khan er tolv av de mistenkte løslatt som følge av manglende bevis på at de hadde konkrete planer om å gjennomføre angrepet. De sju andre er siktet for overtredelse av landets terror- og våpenlover.

Minst 20 malaysiere og opptil 500 indonesiere antas å ha reist til Syria og Irak for å kjempe sammen med Den islamske stat. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.