I september var omsetningen på Oslo Børs 36,65 milliarder kroner, ned nesten fire milliarder kroner fra august. Terrorangrepet på USA sendte verdens børser på nedtur, så selv om tallet på handler var markert høyere i september enn måneden før, så endte omsetningen lavere.

Størst andel av omsetningen var det meglerhuset Carnegie som hadde, med 8,57 milliarder kroner, tett fulgt av Orkla Enskilda Securities' 7,9 milliarder.

Orkla holder stand som største aktør på årsbasis. Så langt i år har meglerhuset handlet for 128,8 milliarder kroner, mens Carnegie og Handelsbanken har omsatt for 74,7 og 73,2 milliarder kroner.

Blant nettmeglerne var Netfonds størst i september, med en omsetning på 1,1 milliarder kroner, en liten oppgang fra august, men en nedgang på 600 millioner kroner fra september ifjor. Stocknets omsetning har falt 400 millioner kroner fra september ifjor, til 803 millioner kroner i september i år.

Mer sentralt for nettmeglerne er kanskje tallet på omsetninger. Stocknet hadde 26.702 handler i september, tre tusen færre enn i september ifjor. Netfonds hadde 25.760 handler, to tusen færre enn i september ifjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.