Det skriver Dagens Næringsliv fredag.

Etter to års samarbeid brøt NorgesGruppen partnerskapet med Europas største dagligvarekonsern franske Carrefour i august. Internt i NorgesGruppen har det vært uenigheter om bruddet. Konserndirektør Knut Faremo gikk i protest for noen dager siden. Også konsernsjefen støttet langt på vei Carrefour, men hovedaksjonæren Joh. Johannson-familien ville ikke la eierskap bli en del av samarbeidet.

- Jeg gjør som bikkja, rister på hodet og går videre, sier konsernsjef Sverre Leiro til Dagens Næringsliv.

Ifølge DN var samarbeidet med NorgesGruppen første gang Carrefour inngikk en slik avtale uten at eierskap var en del av pakken. Etter hva avisen erfarer var lederskifte i Carrefour en sterk medvirkende årsak til bruddet, fordi franskmennene ville øke farten og et oppkjøp eller deleierskap i NorgesGruppen ble tema.

Salg har aldri vært noe tema for Johannson-familien og det var styreleder Knut Hartvig Johannson som satte foten ned for et videre samarbeid med de franske frierne.

Med støtte fra styret arbeider konsernsjefen i NorgesGruppen videre med å finne nye internasjonale allianser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.