- Det har vært en fantastisk reise i Opera Software. Helt uten tvil, sier Leiv Askvig, som forvalter midlene til søskenparet Helene og Christian G. Sundt gjennom investeringsselskapet Sundt AS.

De to er arvinger til skipsreder Petter C. G. Sundt, som døde i november 2007 etter lang tids kamp mot kreft. Før helgen solgte investorsøsknene Opera-aksjer for 42,6 millioner kroner. Etter salget kontrollerer Sundt-arvingene fremdeles aksjer for rundt 540 millioner kroner i selskapet.

Nettleserselskapet har hatt en formidabel kursferd på Oslo Børs det siste året. Aksjen har nesten doblet seg på et halvt år, og det siste året er kursen opp mer enn 165 prosent.

Spår videre kursfest
Mandag formiddag steg Opera-aksjen med mer enn syv prosent, og ble i 12-tiden omsatt for i overkant av 91,40 kroner per aksje.

Danske Bank-analytiker Martin Stenshall tror på videre kursfest i Opera. I en oppdatering mandag løfter han kursmålet på Opera-aksjen til 120 kroner, og gjentar kjøpsanbefalingen på aksjen. Oppdateringen kommer i forkant av at Opera legger frem resultater for fjerde kvartal 11. februar.

company:opera

- Det viktigste vil trolig bli guidingen for første kvartal 2014 og for hele året, kombinert med utviklingen i kjernevirksomheten, skriver Stenshall.

Danske-analytikeren trekker særlig frem Operas satsing på mobilreklame. Meglerhuset spår at omsetningen i dette segmentet alene vil vokse med mer enn 90 prosent det siste året, til 37 millioner dollar (rundt 228 millioner kroner). Danske Markets er også spent på salgsutviklingen på Operas Skyfire-løsninger for å komprimere videooverføring via mobilnettet.

Kjøper og selger
Sundt AS var før helgen fjerde største aksjonær i Opera, med en eierpost på 5,03 prosent. Etter nedsalget har Sundt 4,64 prosent av nettleserselskapet. Denne eierposten er med dagens børskurs verdt rundt 540 millioner kroner. For Sundt er dermed Opera-investeringen den tredje største, etter hotellselskapet Pandox og eierposten i Eiendomsspar.

- Vi har vært aksjonærer i Opera Software siden før selskapet ble børsnotert, men vi har aldri eid mer enn det vi gjør nå. Vi har kjøpt oss opp gjennom den siste oppgangen. Gjennom årene har vi kjøpt litt og solgt litt, og det vi gjorde før helgen er ikke noe nytt i så henseende, sier Leiv Askvig, som sier investeringsselskapet fortsatt er meget positivt til Opera.

LES OGSÅ:

Blystad kjøper i Opera

Knallår på børsen

Her er de råeste aksjefondene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.