Centrica har inngått en avtale med ConocoPhillips om å kjøpe deres andeler i Statfjord-feltet for 223 millioner dollar, eller 1,3 milliarder kroner, skriver Aftenbladet.

Selskapet vil fortsette å kjøpe seg opp på norsk sokkel, skriver avisen.

Feltene strekker seg inn i både den norske og britiske sektor i den nordlige delen av Nordsjøen og produserer gass til det britiske markedet.

Ifølge Centrica støtter dette opp om selskapets forretningsmodell og betyr enda en sikker gasskilde for deres britiske kunder.

Avtalen betyr at Centrica overtar en andel i Statfjord-feltet på 15,17 prosent, og eier da totalt 34,30 prosent. Selskapet øker også sin andel i undervannsfeltene Statfjord Nord, Statfjord Øst og Sygna.

Statoil og ExxonMobil eier resten av Statfjord.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.