Et nyutviklet musikksystem, som tilpasser seg humøret ditt ble presentert av B&O på CES-messen i Las Vegas tirsdag kveld, skriver Lyd og Bilde.

BeoSound Moment er en musikkspiller som integrerer både lagret musikk og musikk fra internett i ett. Betjeningspanelet - eller fjernkontrollen - har to forsider, som gir mulighet for to ulike lytteopplevelser.

Den ene siden består av et polert aluminiumspanel med pekeskjerm (bildet under). Den andre siden byr på verdens første berøringsfølsomme betjeningspanel av eiketre, som lar musikken spille med et enkelt trykk.

BogO_BSoMoment_3

Musikksystemet kombinerer ubegrenset adgang til digital musikk med god brukervennlighet, og gjør det lett for hele familien å samle, oppdage og dele yndlingsmusikken.

Moment kan kobles sammen med både kablede og trådløse høyttalere, uavhengig av merke.

MoodWheel

Med pekeskjermen kan man bla i sine spillelister og musikkmapper og gå på oppdagelse i strømmetjenester. En annen mulighet er funksjonen MoodWheel, hvor man med et trykk på fargehjulet får servert en spilleliste, avstemt etter humøret.

Ikke bare blir musikken valg etter fargen man peker på. Jo lenger ut på sirkelen man kommer, desto mer vil utvelgelsesalgoritmen eksperimentere med nye forslag fra det semi-uendelige tilbudet på internett.

Trykker man midt i sirkelen, får man til gjengjeld utelukkende servert sanger fra sine favorittlister.

Treklemming

Velger man tresiden av Moment, er interaksjonen kokt ned til et minimum. En enkelt berøring får musikken til å flyte fra høyttalerne.

Hva som spilles, avhenger av dine musikkvaner og tidspunktet på dagen. Etterhvert som du bruker anlegget, lærer det kanskje at du som regel starter hverdagene med å lytte til snakkeradio fra P1, men også at uken som regel rundes av med noe mer rocka lørdag kveld.

Utover din egen musikksamling henter PatternPlay sanger fra strømmetjenesten Deezers katalog på over 35 millioner sanger.

Betjeningspanelet kan løftes af hovedenheten og tas med som en fjernkontroll. I speilet anes trepanelet, som ikke er baksiden, men en alternativ forside.

BeoSound Moment får en forventet butikkpris på rundt 20.000 kroner. Med i prisen er 12 måneders forhåndsbetalt abonnement på Deezer.

Les flere CES-nyheter hos Lyd og Bilde.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.