Quantom dot (også kalt kvanteprikker) er en forbedring av LCD-teknologien, som gjør tv-en i stand til å vise et bredere fargespekter og forbedret fargemetning sammenlignet med en vanlig LCD-tv, skriver Lyd og Bilde.

Selv om LG og deres panelfabrikk LG Display gjør et stort nummer ut av OLED om dagen, er de ikke klare for å gi slipp på LCD med det første, og nå vil de ta i bruk den nye teknikken på en ny 2015 4K LED-LCD modell.

Slik blir teknoåret 2015  

Den nye LG-skjermen har en quantum dot-film med nanokrystaller foran baklyset, og dette gjør at både fargegjengivingen og lysstyrken forbedres. De to til 10 nanometer små kvanteprikkene øker fargerommet med over 30 prosent sammenlignet med en vanlig LCD-skjerm. Dette er ideelt for innhold i Ultra HD-oppløsning, hevder LG. Kombinert med LGs IPS-paneler som er kjent for sin brede innsynsvinkel, håper LG å gi nytt liv til LCD-teknologien, ved siden av satsingen på OLED.

– Quantum dot tar LCD-teknologien til et helt nytt nivå med sin egenstående fargegjengivelse. Når vi nå legger til 4K ULTRA HD LCD-TV med quantum dot-teknologi til vårt eksisterende sortiment av prisbelønte OLED-TVer og tradisjonelle LCD-TVer, havner vi i den unike posisjonen hvor vi kan tilby markedets mest innovative og varierte TV-utvalg – og dette vil gi forbrukerne større valgfrihet, sier Erik Ahsgren, nordisk produktspesialist for Home Entertainment i LG Electronics.

Pris og størrelse på den nye kvante-TVen er ennå ukjent, men mer info kommer sannsynligvis under LGs pressekonferanse mandag.

Mer trådløs lyd

LG utvider sin portefølje av trådløse høyttalere med blant annet to lydplanker. Den største lover å levere hele 700 Watt med lyd.
LG utvider sin portefølje av trådløse høyttalere med blant annet to lydplanker. Den største lover å levere hele 700 Watt med lyd. (Foto: LG Electronics)
 

LGs Music Flow-serie med trådløse nettverkshøytalere utvides med fire nye modeller, for større valgfrihet for folk som vil lytte til musikk «med høy kvalitet, trådløst i alle rom».

Slik blir teknoåret 2015  

Det er snakk om en bærbar høyttaler, en CD-spiller og to nye lydplanker. Dette gjør Music Flow-serien mer fleksibel, med fokus på brukervennlighet. Men kan lytte til den samme musikken i flere høyttalere uansett hvilket rom de er plassert. Selvsagt kan man også spille musikk på ulike høyttalere slik at alle i familien kan høre på sin favorittmusikk, eller alternativt koble de sammen slik at de danner et surroundanlegg, for mer involverende film- og musikkopplevelser, skriver Lyd og Bilde.

Appstyring og høyoppløst lyd

Høyttalerne styres via mobiltelefon eller nettbrett med iOS eller Android med appen LG Music Flow, som må kobles trådløst på WiFi via et såkalt mesh-nettverk. Da kan du spille 24-bit høyoppløst lyd, noe ikke alle konkurrentene kan skryte av. Én av høyttalerne må kobles med en internettkabel til det faste nettverket for alt skal fungere. I tilfeller der ingen av høyttalerne kan kobles til en ruter eller et modem, kan du i stedet kjøpe en bro som igjen kommuniserer trådløst med de andre høyttalerne i systemet.

Lydplanke på «700 watt»

De fire nye modellene i Music Flow-serien inneholder som sagt to lydplanker, en CD-spiller og en bærbar høyttaler. Lydplanken LG lover at lydplanken LAS950M har en effekt på hele 700 watt. Vi roper herved varsku om oppblåste spesifikasjoner, da planken neppe trekker så mye strøm fra nettverket. Spesielt i en tid når alle fokuserer på ”grønne” produkter. Likevel er vi spent på å høre hva lydplanken er i stand til av lydopplevelser. For de som ikke trenger fullt så kraftig lyd, men likevel ønsker å forsterker lyden fra TV-en, kan LAS750M være et alternativ.

Øvrige produkter

CM3750 er en trådløs nettverkshøyttaler med innebygd CD-spiller og en utgangseffekt på 40 watt. Enheten spiller av HD musikk via trådløst nettverk, eller strømmer fra en blåtann-tilkoblet musikkspiller, mobil eller datamaskin. Blåtannfunksjonen er for øvrig felles for alle enheter i Music Flow-serien. Den bærbare NP8350 på 20 watt er «perfekt for de som ønsker å flytte høyttaleren fra rom til rom, eller kanskje ta den med til hytta».

Lanseringstidspunkt og pris vil vi høre mer om på et senere tidspunkt.

Les flere CES-nyheter fra Lyd og Bilde.

Les også:
Her er verdens tynneste tv  
Ny «bananofon» fra LG
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.